Ako osetite simptome slične koronavirusu - pravac u ambulante

12:04:00 01.04.2020, Komentara: 0

Građani koji osećaju simptome slične koronavirusu od danas mogu u posebnim ambulantama domova zdravlja koje su opredeljenje za pacijente sa respiratornim infekcijama i temperaturom, da provere svoje zdravstveno stanje, rekao je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić.

Ako osetite simptome slične koronavirusu - pravac u ambulante


On je za RTS objasnio da će građanima u objektima koji su namenjeni samo za pacijente sa simptomima koronavirusa biti urađena dijagnostika, merenje temperature, krvna slika, rendgen, da će dobiti mišljenje lekara, usmerenja da li će ići u samoizolaciju i savet šta dalje da preduzmu.

Državni sekretar je rekao da od danas više nema potrebe da se zove broj telefona koji je Ministarstvo otvorilo u cilju borbe brotiv pandemije i da svi koji osete tegobe i simptome treba da odu u najbliži dom zdravlja, gde će biti pregledani. On je naveo da je uočeno da se građani kasno javljaju na pregled i da tek trećeg ili četvrtog dana od kada su postali febrilni pozivaju telefone, što komplikuje njihovu kliničku sliku i dalji tok lečenja. Ukazao je da je potrebno da se smanji prijem ka sekundarnom i tercijarnom nivou, kako bi naši infektolozi na Infektivnoj klinici i klinikama Dragiša Mišović i u Zemunu imali više vremena da se posvete težim slučajevima.

U Novom Sadu postoje tri ovakve ambulante – u ulici Zmaj Ognjena Vuka koja je namenjena odraslima i dve na Novom naselju, namenjene odraslima i za decu. Obe rade 24 sata.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
13°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 995.7 mb
Vetar: 6 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?