Ako sutra date krv, dobijete besplatne analize

11:10:00 07.10.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Svi dobrovoljni davaoci krvi koji u utorak, 8. oktobra budu dali krv, dobiće i besplatnu analizu kompletne krvne slike. Zavod za transfuziju krvi Vojvodine će svim davaocima od 7 do 19 časova kontrolisati analize iz krvi KKS, CRP, ŠUK, ALT, AST, GGT, ureu, kreatinin, mokraćnu kiselinu, gvožđe i lipidni status.

Ako sutra date krv, dobijete besplatne analize


– Želimo na ovaj način da se još jednom zahvalimo našim davaocima i pokažemo brigu za njihovo zdravlje. Svaki davalac krvi će nakon izvršenih analiza krvi dobiti nalaz i mišljenje naših lekara o svom zdravstvenom stanju. Nadamo se da će i ovog puta odziv biti veliki jer su rezerve krvi smanjene. Posebno su deficitarne 0 i A kako pozitivne tako i negativne krvne grupe i ovi davaoci su nam hitno potrebni – saopšteno je iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.

Poziv da doniraju krv je upućen svim zdravim ljudima od 18 do 65 godina.

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine se nalazi u ulici Hajduk Veljka 9a, a radno vreme je svaki radni dan od 7 do 19 časova.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
21°
Vlažnost: 53%
Pritisak: 1005.9 mb
Vetar: 3 m/s, WSW
Uto 9° - 26° Malo i umereno oblačno
Sre 15° - 24° Mogući pljuskovi

Anketa

Kupate li se na Štrandu?