Aktivisti ne odustaju od zahteva da se kazne batinaši

12:08:00 01.08.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Ekološki front Novi Sad saopštio je da će se i u budućnosti, kao i do sada, baviti Generalnim urbanističkim planom i Šodrošom, te zahtevom da se kazne batinaši odgovorni za napad na građane na protestu 21. jula. Podsećaju da je njihovo protivljenje usvajanju Generalnog urbanističkog plana Novi Sad 2030 uzrokovalo protivzakonito batinanje i linčovanje neistomišljenika od strane vlasti.

Aktivisti ne odustaju od zahteva da se kazne batinaši


– Osuđujemo sve oblike nasilja kojima su izloženi građani ispred Skupštine APV 21. 7. a potom i posle BUNA PROTIV MAFIJE! Nasilje ima razne oblike, a ovih dana svedočimo medijskom linču Brajana Brkovića i Aide Ćorović. Najoštrije osuđujemo napade na Brajana i Aidu, koji su deo i podrška našoj borbi za zaštitu životne sredine, ali i za bolje i pravednije društvo – navode u Ekološkom frontu.

Ističu i da je zastava, koja je skinuta sa prostorija SNS, sve vreme bila na kamionu u kojem je bilo ozvučenje i da nije pocepana. Takođe, ističu da se neće udaljiti od problema da je Milorad Ljeskovac brutalno prebijen, kao i od zahteva da se procedure koje su zajednički započete po tom pitanju izvedu do kraja.

– Privatno obezbeđenje je klečalo na vratu našeg sugrađanina i to ne smemo da zaboravimo, kao i na Generalni urbanistički plan koji još uvek nije izašao u Službenom listu, 10 dana po usvajanju. Inspekcija nije izašla po našoj prijavi za nezakonitu seču na Šodrošu 47 dana! – podseća Ekološki front i ističe da aktivisti stoje rame uz rame „za sve naše saborce i saborkinje, kako u dobru, tako i u zlu!“


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
16°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 1000.1 mb
Vetar: 9 m/s, SE
Uto 5° - 18° Mogući pljuskovi
Sre 9° - 15° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?