Aktivisti stranke Zajedno privođeni zbog ispisivanja grafita na Pozorišnom trgu, terete ih za uništenje javne imovine

10:09:00 19.09.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Novosadska policija privela je sinoć nekoliko članova stranke Zajedno nakon što su ispisali poruke na javnoj površini, te odbili da se legitmišu policajcima.

Aktivisti stranke Zajedno privođeni zbog ispisivanja grafita na Pozorišnom trgu, terete ih za uništenje javne imovine

Aktivisti stranke Zajedno privođeni zbog ispisivanja grafita na Pozorišnom trgu, terete ih za uništenje javne imovine

foto: Fejsbuk / Digni gard, odbrani grad

Predstavnici novosadskog odbora stranke Zajedno ispisali su sprejom na platou Pozorišnog trga poruku „Digni gard, odbrani grad“, a u okviru akcije prikupljanja potpisa za peticiju protiv podizanja spornog spomenika nevinim žrtavama 1944/45. U jednom trenutku prišla su im dva policajca koji su pokušali da ih legitimišu, ali su članovi Zajedno to odbili. Nakon toga je stiglo pojačanje policajcima, pa i „marica“ i aktivisti su privedeni, javila je Autonomija. Među privedenima je bio i predsednik novosadskog odbora Zajedno Radivoje Jovović, te njegove stranačke kolege Mladen Cvijetić i Isidora Čeleketić.

Aktivisti su pušteni iz policijske stanice nešto pre 22.30. Jovović je kazao da će biti pokrenut redovan postupak za uništenje i oštećenje javne imovine, koji se karakteriše kao krivično delo.

- Stvar za koju su nas sumnjičili, njih 11 policajaca i pripadnika interventne, se ticala domena i nadležnosti komunalne policije. Iz tih razloga smo mi tražili da komunalna policija dođe i da nas identifikuje. Činjenica da je bilo 11 policajaca ukazuje samo na jednu stvar - politički pritisak, progon opozicije, neformalnih i formalnih udruženja građana i veliki strah gradonačelnika Miloša Vučevića od ove akcije svih nas protiv spomenika fašistima - rekao je Jovović, a preneo 021.

Iako je bila nedelja i skoro 23 sata, na Pozorišni trg su došle komunalne službe i oprale ispisane poruke. Njihov nesmetan rad obezbeđivali su komunalni milicioneri, kao i pripadnici redovne policije.


Izvor: NoviSad.com, Autonomija, 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: 3 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?