Akva-park i klizalište novi projekti "Spensa"

10:08:00 21.08.2015, Komentara: 2

Novi Sad - "Novom Sadu nije potreban još jedan bazen, već akva-park sa zabavnim sadržajima, zbog čega je Spens ove godine, predvideo novac za izradu idejnog projekta", rekao je Milan Balać, direktor "Spensa". On je dodao da će, osim bazena, "Spens" u program investicija sledeće godine uvrstiti i dvoranu za klizanje.

- Čekamo da se usvoje izmene regulacionog plana, koji je trenutno na javnoj raspravi, da taj dokument usvoji Skupština grada, pa da krenemo sa izradom idejnog projekta, onda i glavnog projekta, i naposletku sa izgradnjom. Za projekte smo predvideli šest miliona dinara, ali smatram da će taj novac biti prebačen za dogodine jer nije za očekivati da dva planska dokumenta budu gotova do kraja godine – rekao je Balać.

Akva-park i klizalište novi projekti "Spensa"Milan Balać

On je takođe napomenuo da se još uvek razmatra gde bi mogla biti ledena dvorana, ali će ona najverovatnije biti građena na Sajmištu, ili na pomoćnom terenu na zelenoj površini pored "Spensa".

- Tada bi imali više termina za sportiste, a izgradnjom nove ledene dvorane troškovi održavanja i pravljenja leda bi bili znatno jeftiniji. Sada imamo star sistem, u svetu se koriste takozvani čileri koji sa manje novca prve istu količinu leda – rekao je Balać i naglasio da za realizovanje ove investicije treba najduže dve godine, od odobrenja projekta do izgradnje.

Inače, ovo nije prvi put da se građanima obećava akva-park.

Još u septembru 2013. godine, tadašnji direktor Novosadskog sajma Dragan Lukač, rekao je da bi u narednih godinu dana uz Bulevar Evrope trebalo da počne izgradnja savremenog akva parka, koji će "po sadržaju biti bolji od dosadašnjih vodenih parkova izgrađenih u našoj zemlji".

Samo četiri meseca kasnije, Lukač je kazao da će gradnja akva-parka i Etno sela duž Bulevara Evrope, početi dogodine, odnosno 2015. godine.

Izvor: dnevnik.rs, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

bubamara

, *.adsl.eunet.rs

Može takva, dino i ostali parkovi !!!!A gde su podzemni kontejneri? Smeća nikad više na bulevaru kod banka i vrtića. a i uličnih prodavaca na bul oslobodjenja? ???komunalna tržišna? Šta to beše? ?,???


Milan

, *.dynamic.sbb.rs

Prvo popravite klimatizaciju a ne da jedni od najvecih zakupaca na spensu nemaju k od klime na 40c i pored placanja svih dazbina i rente.

Kao i popravku krove i stanja spensa koji je u totalnom raspadu.

Sramota


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1001.9 mb
Vetar: 2 m/s, E
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?