Američki kutak od sada u novom prostoru na Keju žrtava racije

14:11:00 30.11.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Američki kutak svečano je otvoren na novoj lokaciji, na Keju žrtava racije 2b. Kulturni centar Novog Sad obezbedio je osoblje, dok Ambasada SAD finansira aktivnosti i događaje.

Američki kutak od sada u novom prostoru na Keju žrtava racije

Sjedinjene Američke Države uložile su više od 150.000 dolara za renoviranje, kako bi stvorili moderan prostor za debate, filmove i tehnologiju, kao i učenje engleskog jezika kroz različite programe i aktivnosti.

Ambasador SAD, Kajl Skat, podsetio je da je pre dve godine, uručio predstavnicima Američkog kutka u Novom Sadu nagradu kao jednom od najboljih Kutaka u svetu.

Američki kutak od sada u novom prostoru na Keju žrtava racije

- Proteklih godina, Kutak je postao mesto okupljanja dinamičnih i motivisanih mladih ljudi, koji traže mogućnosti za unapređenje sebe i svog okruženja. Ovaj kutak je učestvovao u svim velikim manifestacijama, od festivala Egzit do biblioteke na Štrandu – rekao je ambasador Skat.

Američki kutak počeo je sa radom 6. oktobra 2004. godine, kao zajednički projekat Američke ambasade u Beogradu i Kulturnog centra Novog Sada. U 160 zemalja postoji više od 600 Američkih kutaka, a u Srbiji radi osam ovakvih centara. Kutak u Novom Sadu se do sada pokazao kao najaktivniji sa više od 7.000 članova i 600 programa godišnje.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
14°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1004.0 mb
Vetar: 4 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?