Android aplikacija za zaljubljenike u prirodu

09:06:00 13.06.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Aplikacija "Zeleno-plava mapa" predstavlja prirodu Srbije na dlanu. Njeni tvorci, beogradski "Centar za unapređenje životne sredine", kažu da je ona obavezno pomagalo za sve zaljubljenike u prirodu, putovanja i avanturizam. Za sada pokriva Beograd i veliki deo Vojvodine, ali se planira njeno proširenje na celu Srbiju.

Android aplikacija za zaljubljenike u prirodu

"Ta aplikacija je eko-turistički alat, koji obrađuje područja koja imaju kapacitete za bavljenje turizmom zasnovanom na prirodi, i neke aktivnosti za posetioce koje mogu biti zanimljive", rekao je Vladan Šćekić iz "Centra za unapređenje životne sredine".

Velika prednost aplikacije je što kada se jednom instalira, više ne zahteva pristup internetu, a pored srpskog jezika, pruža informacije i na engleskom.

Ivana Jovčić iz "Centra za unapređenje životne sredine" kaže da se u samoj aplikaciji mogi pronaći informacije o aktivnostima kojima se moguće baviti na određenoj lokaciji.

Android aplikacija za zaljubljenike u prirodu

"Ukoliko se odlučite za pecanje saznaćete kome da se obratite da biste dobili dozvolu da biste se uopšte bavili ribolovom, zatim da li postoje staze za pešačenje, za šetnju, za trčanje, da li postoji dodatna infrastruktura. Tu su i informacije kakva je ugostiteljska ponuda, da li u blizini postoje restorani, hoteli, hosteli, apartmani, ili čarde u kojima možete da provedete vreme", kaže Ivana.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
20°
Vlažnost: 43%
Pritisak: 994.6 mb
Vetar: 4 m/s, S
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?