Apel Doma zdravlja: Građani sve češće ne dolaze na zakazane preglede

10:05:00 18.05.2017, Komentara: 1

Novi Sad - Sve više građana ne dolazi na zakazane preglede, apeluju iz Doma zdravlja "Novi Sad".

Apel Doma zdravlja: Građani sve češće ne dolaze na zakazane preglede

Oni tvrde da u službi opšte medicine, u prva četiri meseca ove godine, na pregled nije došlo devet odsto pacijenata, čak 1921 dete nije dovedeno na pregled kod pedijatra, kod ginekologa nije došlo 19 odsto zakazanih žena, dok se na RTG snimanje nije pojavilo 638 pacijenata.

"Ne ulazeći u uzroke ove pojave, prinuđeni smo da upozorimo na ovu situaciju zarad onih pacijenata koji čekaju slobodan termin jer im je neophodna lekarska pomoć i koji bi tu mogućnost iskoristili. I pored svih gore navedenih problema Dom zdravlja “Novi Sad” funkcioniše kako je planirano ali nam je potrebna i pomoć građana,kojima smo svakodnevno na raspolaganju, da sa više razumevanja koriste zdravstvene usluge koje su im ponuđene", navodi se u saopštenju ove zdravstvene ustanove.

Ipak, njihovo saopštenje izazvalo je burne reakcije na društvenim mrežama. Mnogi Novosađani tvrde da ljudi ne dolaze na zakazane preglede ne zato što neće, već zato što ne mogu da ih dočekaju, da se na termin čeka mesecima, te da brojni građani zbog toga na kraju preglede obave kod privatnika.

Ilustracija: Ryo FUKAsawa / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Katica Stefanović

, *.dynamic.sbb.rs

Nije ni cudno jer lekar opste prakse meni je 28.03.2017 pregled kod internist u domu zdravlja zakazala za danas 18.05. a za kontrolu u klinickom centru, klinici za rehabilitaciju jos nije jer svaki put kad odem kaze da nema termin, Isto i za ultrazvuk stitne zlezde je rekla da nema termin da idem obaviti privatno. Sve je teze zakazati nego pre a tvrdili ste da ce biti brze i lakse.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
10°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1002.6 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?