Apel Doma zdravlja zbog gužvi u kovid centru

13:01:00 11.01.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Zbog velikih gužvi u kovid centru na Novom naselju, iz Doma zdravlja „Novi Sad“ uputili su apel građanima da na testiranje dolaze samo ako imaju simptome.

Apel Doma zdravlja zbog gužvi u kovid centru


- Građani koji samo sumnjaju ili su bili u kontaktu sa zaraženom osobom, a nemaju simptome ne treba da dolaze – kažu u Domu zdravlja.

Ne preporučuju se prerani dolazak na pregled, kao ni dolazak zbog želje za testiranjem, posebno ako se uzme u obzir da se osoba može inficirati u čekaonici dok čeka pregled.

- Najsvrsishodnije je da pacijenti na prvi pregled dolaze tri dana nakon pojave prvih simptoma, jer će tek tada rezultati testa koji se uradi biti validni. Dolazak na prvu pojavu simptoma može dati lažno negativan rezultat, a da se nakon toga zdravstveno stanje pogorša, što bi značilo da pacijent ponovo mora da dođe na pregled – ističu u Domu zdravlja.

Simptomi novog omikron soja na koje treba obratiti pažnju su glavobolja, kijavica, bol u grlu, umor, bolovi u telu i mišićima, kratkoća daha ili problemi sa disanjem, mučnina, povraćanje i dijareja.

Navode da je vakcinacija i dalje najbolji način i jedino rešenje da se zaštitimo od korona virusa, bez obzira na to koji je soj u pitanju.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
18°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 1005.8 mb
Vetar: 1 m/s, ESE
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?