Apel gradonačelnika Novog Sada

12:07:00 06.07.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević apelovao je na građane da poštuju novouvedene mere Gradskog štaba za vanredne situacije.

Apel gradonačelnika Novog Sada


- S obzirom na činjenicu da broj zaraženih ne opada u poslednjih nekoliko dana, obaveštavamo javnost da se prema izveštajima, zaraza najčešće prenosi u ugostiteljskim objektima, zbog velike socijalne interakcije - navedeno je u saopštenju kabineta gradonačelnika Novog Sada.

Zbog toga je apelovao na ugostitelje koji su odgovorni za njihovo funkcionisanje, kao i na one koji ih posećuju, da nose maske, pridržavaju se propisane distance i vode računa o higijeni ruku.

- U cilju obezbeđivanja zdravstvene bezbednosti građana Grada Novog Sada važno je da svi shvate ozbiljnost situacije kako ne bi došlo do uvođenja vanrednog stanja na teritoriji Grada – ukazao je Vučević.


60 obolelih od kovida za dva dana


Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine, u poslednja 24 sata u Vojvodini su registrovana 92 nova slučaja obolelih od kovida-19. U Novom Sadu je od petka do danas registrovano 60 obolelih. Institut navodi da je prošle nedelje zabeležen značajan porast broja zaraženih - u Vojvodini su registrovana 433 nova slučaja, od kojih je više od polovine u Novom Sadu.

Podsetimo da se iz saopštenja Instituta vidi da je za nedelju dana u Novom Sadu zabeleženo oko 230 novozaraženih i da ima oko 350 aktivnih slučajeva.

U saopštenju Instituta kaže se da je, od početka epidemije u Srbiji u martu, pa do 5. jula, u Novom Sadu registrovano 600 slučajeva potvrđenih PCR testom, dok je u istom periodu u Vojvodini registrovano ukupno 1.783 slučaja. Koliki je rast poslednjih sedam dana govori i podatak da je od marta do 30. juna u Novom Sadu registrovano 369 slučajeva, a u Vojvodini 1.382.

U saopštenju se kaže da je epidemiološka situacija u Vojvodini u ovom trenutku nesigurna sa tendencijom pogoršanja.

U Kliničkom centru Vojvodine danas se leče 153 pacijenta obolela od kovida-19, od kojih je sedam na respiratoru. Kako su za 021.rs potvrdili u ovoj ustanovi, u protekla 24 sata, primljena su još 22 pacijenta pozitivna na kovid-19. U nedelju ujutru bilo je 139 pacijenata, a tokom dana je osam osoba pušteno kući. Prema nezvaničnim podacima, u KCV nije bilo smrtnih slučajeva, ali je povećan broj pacijenata na respiratoru i to za troje, pa je sada sedam obolelih na mehaničkoj ventilaciji.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
11°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 995.4 mb
Vetar: 3 m/s, ENE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?