Apel iz "Vodovoda" da se vodomeri zaštite od hladnoće

19:11:00 21.11.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Pred novu zimsku sezonu iz JKP "Vodovod i kanalizacija" apeluju na građane da da zaštitite svoje vodomere od smrzavanja. Oni kažu da je veoma važno da vodomeri budu izolovani na adekvatan način, jer praksa iz prethodnih godina pokazuje da se veliki broj vodomera nalazi u spremištima koja nisu odgovarajuća.

Apel iz "Vodovoda" da se vodomeri zaštite od hladnoće

Iz "Vodovoda" kažu da nije redak slučaj da dođe do smrzavanja i pucanja unutrašnjih instalacija u objektima koji se tokom zime ređe koriste pa je i utrošak vode manji.

"U takvim okolnostima predlažemo da se vodomeri utople, kao i da se ispusti voda iz instalacija u objektima gde se ne stanuje tokom zime, kao i prostorija koje se tokom zime ne greju (podrumi, garaže, potkrovlja) te da se na taj način vodomeri zaštite od moguće štete koja nastaje smrzavanjem", kažu u "Vodovodu".

Ukoliko je vodomer postavljen plitko, potrebno je postaviti daske, stiropor ili slamu. Zavijanje vodomera u krpe ne predstavlja dovoljnu zaštitu od niskih temperatura.

"Potrošači koji imaju propisno izgrađena vodomerna okna ne treba da strahuju od smrzavanja vodomera jer su vodomeri u ovako izgrađenim oknima ispod zone smrzavanja i ukoliko je vodomerno okno poklopljeno, ne postoji opasnost od ovakve vrste oštećenja.

Sve uočene kvarove na vodomeru građani mogu prijaviti Kontakt centru besplatnim pozivom na broj 0800/333-021. Uočene kvarove na unutrašnjim instalacijama potrošači su obavezni da samostalno otklone.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 999.1 mb
Vetar: 1 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?