Apel „Vodovoda“ da se voda troši namenski i racionalno

08:06:00 25.06.2022, Komentara: 0

Novi Sad - JKP „Vodovod i kanalizacija“ apeluje na namensku i racionalnu potrošnju pijaće vode jer se tokom prethodnog vikenda u sistem potiskivalo 25 odsto vode više nego što je uobičajeno.

Apel „Vodovoda“ da se voda troši namenski i racionalno


Kako navode, prethodnih dana, blaži pad temperature vazduha doprineo je tome da se stabilizuje vodosnabdevanje jer se u sistem potiskuje 1.100 litara vode u sekundi što zadovoljava optimalne potrebe grada i korisnika i ističu da je upravo to pokazatelj da se u pojedinim delovima grada, tokom letnjeg perioda, voda troši neracionalno i nenamenski.

Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ podsećaju da su u prethodne četiri godine izvršili sanaciju pojedinih bunara i time je povećan njihov kapacitet i vek trajanja.

- Do sada smo sa pojedinih bunara dobijali po 20 litara sirove vode u sekundi, a nakon utiskivanja novih drenova dobijamo i više od 100 litara. Zahvaljujući novim tehnologijama, dobićemo dodatnih 270 litara u sekundi sirove vode za preradu - kažu u JKP „Vodovod i kanalizacija“ i dodaju da planski ulažu u sistem vodosnabdevanja Novog Sada, ali i pored toga je važno napomenuti da vodeni resurs nije neiscrpan i da se kao takav mora racionalno i namenski trošiti.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.1 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?