Apelacioni sud odlučio: Novi Sad ne mora Iliji Deviću da isplati 15 milijardi dinara

12:11:00 17.11.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Apelacioni sud u Novom Sadu odbio je žalbu Ilije Devića i potvrdio je presudu novosadskog Višeg suda iz decembra meseca 2017. godine kojom je tužba Dević Ilije u celosti odbijena.

Time je odbijajuća odluka Višeg suda potvrđena i postala je pravnosnažna.

Apelacioni sud odlučio: Novi Sad ne mora Iliji Deviću da isplati 15 milijardi dinara

Tužbom je Ilija Dević tražio da se Grad Novi Sad obaveže da mu isplati više od 15 milijardi dinara na ime materijalne štete, kao i 50 miliona dinara na ime štete u vidu psihičkih patnji i straha, nastalih kao posledica blokade računa i stečaja ATP "Vojvodine", čiji je Ilija Dević bio vlasnik.

Podsećamo, Ilija Dević je, između ostalog, smatrao da je Grad Novi Sad odgovoran za štetu koju je pretrpeo navodeći da su ga njegovi predstavnici doveli u zabludu tako da je poverovao da će, kada investira svoj kapital u ATP "Vojvodina", to privredno društvo moći normalno da posluje, radi i ostvaruje dobit, što se kasnije ispostavilo kao netačno, a za šta je Dević video odgovornost Grada Novog Sada.

"Naknada materijalne štete koju je Dević tražio od Grada Novog Sada odnosila se, između ostalog, na štetu nastalu u postupku privatizacije, štetu na ime izgubljene dobiti u ATP "Vojvodina", štetu po osnovu dobiti od poslovanja autobuske stanice (prihodi od peronizacije, zakupa, iznajmljivanja reklamnog prostora i sličnog...), štete po osnovu izgubljene dobiti od prodaje autobusa i mašina, kao i na štetu nastalu zbog oduzimanja lične imovine Dević Ilije", saopšteno je iz Apelacionog suda u Novom Sadu.

Viši sud u Novom Sadu je u decembru 2017. godine doneo presudu kojom je u celosti odbio Devićev zahtev, smatrajući da je neosnovan, te je Dević dužan da tuženom Gradu Novom Sadu plati troškove sudskog postupka u iznosu od preko tri miliona dinara.

#U toj presudi je bilo navedeno da Dević lično nije mogao od tuženog Grada Novog Sada potraživati opisanu štetu jer sa tuženim Gradom Novim Sadom on lično nije bio ni u kakvom ugovornom, niti u vanugovornom pravnom odnosu, već je šteta nastala u postupku privatizacije pri čemu je Ilija Dević zaključio Ugovor sa Agencijom za privatizaciju, a ne sa Gradom Novim Sadom, te je navedeno još nekoliko dodatnih razloga za odbijanje zahteva, od kojih su još neki činjenica da nije dokazana visina štete, niti je zahtev za naknadu nematerijalne štete bio dovoljno opredeljen", dodaju u Apelacionom sudu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?