APV nezakonito delila milione

09:01:00 07.01.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Pokrajinska vlada nezakonito je isplaćivala i vodila plate i otpremnine zaposlenima, masovno angažovala partnere mimo konkursa, a desetine zaposlenih u ustanovama pod ingerencijom APV nemaju odgovarajuću stručnu spremu, ustanovio je Državni revizor.

APV nezakonito delila milione

Nakon revizije rada Pokrajine za 2014. godinu Državni revizor uočio je, između ostalog, da su se plate obračunavale na osnovu previsokih, nevažećih koeficijenata, da su sportski klubovi bez konkursa dobijali novac od Sekretarijata za sport i da ukupni rashodi i izdaci koje je pokrajinska vlast nezakonito i nepravilno evidentirala iznose oko dve milijarde dinara.

Skupština Vojvodine nezakonito je potrošila ukupno 5,5 miliona dinara. Uprava za zajedničke poslove je za jednog zaposlenog na ime otpremnine isplatila 61.000 dinara više od predviđenog, a usluge sitnih popravki u restoranu platila je skoro 460.000 dinara, angažujući izvođače bez sklapanja ugovora.

Sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu je, bez prethodno sprovedenog konkursa, udruženjima građana odobrio i preneo sredstva za realizaciju projekata vrednih 10 miliona dinara.

Pokrajinski sekretarijat za privredu je pojedincima odobrio subvencije u iznosu od 12 miliona dinara mimo uslova navedenih u projektu zapošljavanja "NIS-šansa". Za refundiranje troškova učešća privrednika na sajmovima u Evropi i Srbiji isplaćeno je 10 miliona dinara mimo pravila. Kao i ostali sekretarijati, i privreda je raznim udruženjima mimo konkursa podelila više od 23 miliona dinara.

Takođe, Sekretarijat za obrazovanje je verskim zajednicama bez konkursa dodelio 10 miliona dinara.

Alarmantnog kršenja zakon bilo je i u Srpskom narodnom pozorištu, koje je za 32 zaposlenih koji ne ispunjavaju zahtevani stepen stručne spreme isplatilo oko 15 miliona dinara za plate, a Vojvođanski simfonijski orkestar je čak angažovao sopstvenog direktora kao gostujućeg dirigenta i isplatio mu 1,4 miliona dinara.

Kompletan izveštaj Državne revizorske institucije o stanju u APV možete pročitati ovde.

Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1001.3 mb
Vetar: 1 m/s, SSW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?