Asfaltiranje puta do Vezirca najranije 2016. godine

06:04:00 02.04.2015, Komentara: 0

Asfaltiranje puta do Vezirca najranije 2016. godine

Vezirac je deo grada koji osim istorijskog obeležja godinama unazad postaje sve atraktivnije naselje za život mnogih ljudi koji žele da žive van urbane sredine. Međutim, taj deo Novog Sada je samo delimično komunalno opremljen zbog čega su uslovi života otežani.

Osim struje, ovo naselje na kom je sazidano oko dve stotine kuća nema uvedenu ni jednu drugu komunalnu infrastrukturu. Većina kuća se koriste kao vikendice, ali 75 porodica boravi čitave godine u tom prigradskom naselju. Ono što im najviše nedostaje jeste asfaltirani put do vrha brda, oko 2,5 kilometara i ulična rasveta na tom delu druma jer kada pada kiša ili sneg veoma je teško kroz blato i mrak stići automobilom do kuće.

Asfaltiranje puta do Vezirca najranije 2016. godine

Put u donjem delu prigradskog naselja Vezirac koji vodi sa magistralnog puta Petrovaradin - Sremski Karlovci u dužini od kilometar i po 2013. godine uređen je i tada je bilo govora da će se asfaltiranje saobraćajnica koja vodi do spomenika na brdu nastaviti 2014. ukoliko grad bude imao para.

Međutim, ni prošle a ni ove godine naselje Vezirac nije ušao u investicioni program Zavoda za izgradnju grada, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.
- Govorim realno i ako bude bilo kakve mogućnosti da se komunalno oprema put na Vezircu, sigurno ćemo to uraditi ove godine - objasnio je on.

Vučević kaže, da su i druge komunalne infrasturkture u taj deo naselja trenutno za grad veoma neizvestna investicija jer je gradski budžet isplaniran i restriktivan pošto je manji u odnosu na prethodne godine. Svestan da se približava tri stotine godina od bitke austrijsko - turske vojske na Vezircu.
- Uređenje i pravljenje memorijalnog parka na Vezircu je odlična ideja o kojoj se govori godinama, ali se vrlo malo do sada realizovalo i na dugom je štapu ta investicija. O tome sam razgovarao i sa turskim ambasadorom kad je bio u poseti i u više navrata o pričao sa austrijskim ambasadorom. U taj projekat moramo zajednički uloži jer smo svesni i jubileja koji predstoji naredne godine, a i turističkog potencijala Vezirca kao istorijskog mesta gde su se sukobile dve velike sile 1716. godine - naveo je Vučević i dodao da ulaganja moraju biti zajednička kako grada i pokrajine, tako i država Turske i Austrije.

Asfaltiranje puta do Vezirca najranije 2016. godine

M. M.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?