Asfaltiranje ulica na Sajlovu

08:02:00 04.02.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Nakon što su na čitavoj teritoriji Sajlova izgrađeni kanalizaciona mreža i javno osvetljenje, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije asfaltira ulice.

Asfaltiranje ulica na Sajlovu


Kolovoz u većini ulica trenutno je pod tucanikom ili presvučen tankim slojem struganog asfalta, sa znatnim brojem udarnih rupa i nerešenim odvodnjavanjem, što stvara velike poteškoće u odvijanju saobraćaja, kako kolskog, tako i pešačkog.

U prvoj fazi, koja je u toku, biće asfaltirano 13 ulica, a sem kolovoza, predviđeno je i uređenje bankina i postojećih kolskih prilaza, dok će odvođenje atmosferskih voda s puteva biti rešeno kroz sistem otvorenih upojnih kanala.

Ugovorena vrednost te investicije je blizu 122 miliona dinara, a izvođač radova je „Put-invest” Novi Sad.

Nastavak radova na putnoj infrastrukturi planira se u drugoj fazi, te će uređenjem 13,6 kilometara saobraćajnica problem neasfaltiranih ulica biti rešen na teritoriji čitavog Sajlova.

Na taj način će naselje, u kojem živi oko 4.000 stanovnika, a koje je udaljeno osam kilometara od centra grada, biti potpuno infrastrukturno opremljeno.

Osim ovih radova, JKP „Vodovod i kanalizacija” izgradiće vodovod da bi se u tom naselju rešio i problem nelegalne mreže.


Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
16°
Vlažnost: 45%
Pritisak: 999.9 mb
Vetar: 1 m/s, SSW
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?