Audicija za mlade glumce sutra u Kulturnom centru Novog Sada

19:01:00 20.01.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Velika audicija za mlade glumce biće održana sutra od 12 do 15 časova na drugom spratu Kulturnog centra Novog Sada, u Katoličkoj porti 5.

Audicija za mlade glumce sutra u Kulturnom centru Novog Sada

Teatar DKCNS poziva decu od osam do 12 godina da učetvuju u predstavi „Hello Novi Sad“, a one malo starije, od 15 do 25 godina, u predstavi „Posmatrači“, po motivima knjige Barbare Koloroso „Nasilnik, žrtva i posmatrač“.

Iz dramskog studija DKCNS pozivaju klince i klinceze koji uživaju da imitiraju, da uobražavaju da su neko drugi ili su stidljivi, a voleli bi da nisu, da dođu sutra na audiciju i postanu članovi vesele družine.

Na dramskim radionicama Teatra DKCNS će se za potrebe predstave „Hello Novi Sad“ kroz igru i vežbe raditi na razvoju samopouzdanja, na osvešćivanju tela, scenskom govoru, na veštinama komunikacije, razvoju kreativnosti i buđenju ljubavi prema dramskoj umetnosti.

- Tokom procesa rada istraživaćemo i analizirati prošlost i sadašnjost Novog Sada kojeg osim arhitekture čine i ljudi. Bavićemo se i problemima koje su imali ljudi u prošlosti a koji se mogu čitati i danas, postavljati ih na scenu i različitim dramskim konvencijama rešavati. Osim edukativnog karaktera, iskustvo koje deca stiču prolazeći kroz različite situacije tokom dramskog procesa je od velike važnosti za njihov emocionalni razvoj –navode u ovom teatru.

Omladinci koji se pridruže u radu na predstavi „Posmatrači“ baviće se istraživanjem relacije nasilnik-žrtva-posmatrač.

- Ovim ćemo dramskim radionicama pokušati da damo odgovore na pitanja šta je, a šta nije nasilje, razlike i sličnosti između nasilništva dečaka i devojčica, kako prezir, a ne ljutnja dovode do nasilništva, koje su razlike između zadirkivanja i ismevanja, kako pročitati suptilne znake da je neko izložen nasilju. Ovu predstavu smo namenili ne samo vršnjačkoj publici nego i roditeljima koji nisu svesni da su ili kada postaju deo ovog začaranog kruga – kažu u Teatru DKCNS.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?