Autobusi 51A i 51B od septembra na novosadskim ulicama

14:08:00 30.08.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Zimski red vožnje GSP "Novi Sad" startuje u subotu, 1. septembra, kada će biti uvedena i nova autobuska kružna linija, broj 51, na relaciji Novi Sad-Sajlovo-Veternik-Novi Sad, odnosno Novi Sad-Veternik-Sajlovo-Novi Sad.

Trasa nove linije je sledeća:

SMER A (ŽELEZNIČKA STANICA–VETERNIK–SAJLOVO-ŽELEZNIČKA STANICA): Železnička stanica-Bulevar oslobođenja-Futoška–Futoški put–Novosadski put–Kralja Petra I–Svetozara Miletića–Vojvode Putnika–Vojvode Bojovića–Školska-Braće Tokin–Omladinska–Novosadski put–Kralja Petra I –Donje Sajlovo–Rumenački put–Rumenačka–Bulevar Jaše Tomića–Železnička stanica

Autobusi 51A i 51B od septembra na novosadskim ulicama

SMER B (ŽELEZNIČKA STANICA–SAJLOVO–VETERNIK-ŽELEZNIČKA STANICA): Železnička stanica–Bulevar Jaše Tomića–Rumenačka–Rumenački put–Donje Sajlovo-Kralja Petra I -Svetozara Miletića–Vojvode Putnika–Vojvode Bojovića - Školska–Braće Tokin–Omladinska–Novosadski put-Futoški put–Futoška–Bulevar oslobođenja-Železnička stanica.

Autobusi 51A i 51B od septembra na novosadskim ulicama

"Linija 51 A/B je uvedena na osnovu prethodno sprovedene analize i rezultata sistemskog brojanja putnika na linijama za Veternik i Sajlovo. Novom linijom skraćuju se vremena putovanja, povezuju naselja, i šire, sa gradskim grobljem i drugim delovima grada Novog Sada, Detelinarom, Železničkom stanicom", saopšteno je iz GSP-a.

Cena pojedinačne karte na liniji 51 A/B iznosiće 110 dinara za sva putovanja koja prelaze granicu zone, dok je za putovanja unutar zone (bez prelaska granice zone) 65 dinara. U slučaju kružne vožnje koja više puta prelazi granicu zone, a da se pritom ne započinje novi krug (Železnička stanica), cena karte iznosi 110 dinara.

Od 1. septembra trajno se i menja trasa kretanja kroz Veternik prigradske linije broj 52 Novi Sad-Veternik. Umesto Ulicom Mihajla Pupina, autobusi na liniji 52 saobraćaće Školskom, zatim Ulicom braće Tokin i Omladinskom ulicom, odakle će nastavljati redovnom trasom. Na izmenjenom delu trase postavljena su dva autobuska stajališta (Ulica braće Tokin, Omladinska ulica).

Iz GSP-a napominju da će u narednom periodu biti pojačana kontrola karata i da će osim redovne biti uvedene i vanredne kontrole. Kazna za vožnju bez karte je 6000 dinara.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
22°
Vlažnost: 60%
Pritisak: 991.5 mb
Vetar: 10 m/s, N
Sre 6° - 9° Moguća kiša
Čet 5° - 14° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?