Baka provela noć na sigurnom

09:01:00 04.01.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Baka beskućnica, koja se sinoć na -10 namestila da prenoći na ulici uz izlog Poreske uprave, noć provela na sigurnom u prihvatilištu u Temerinskoj 6. U ovo prihvatilište smeštena je oko 1 sat nakon ponoći, uz obećanje da će pri niskim temperaturama redovno koristiti usluge prenoćišta.

Baka provela noć na sigurnomFoto: Nenad Mihajlović

Nakon što jedna od sugrađanki putem Tvitera gradonačelnika Miloša Vučevića pitala kako se ovoj ženi može pomoći, Vučević je odgovorio da sva prihvatilišta za beskućnike rade punim kapacitetima, da Komunalna policija patrolira 24 sata, i da je beskućnica pronađena.

Baka provela noć na sigurnom

Prethodno je jedan od Novosađana, išao da joj ponudi pomoć, ali je ona navodno rekla da ne želi nigde da ide i da joj ovo nije prvi put da spava napolju na hladnoći. Kasnije su drugi građani, koji su takođe samoinicijativno želeli da joj ponude pomoć, primetili da je na Bulevaru Mihajla Pupina više nema.

Centar za socijalni rad u Novom Sadu, danas se zahvalio svim sugrađanima koji su želeli da pomognu. Kažu da je ova sugrađanka prethodne večeri i pored izrazito niske temperature, bila odlučna u nameri da noć provede na ulici, iako su joj pojedini građani nudili pomoć smeštaja u obližnjem hotelu i sopstvenim domovima, a Centar smeštaj u prenoćištu.

"Intervencijom dežurnih službi i zbog predočene činjenice da bi ostankom na ulici pri tako niskim temperaturama mogla da ugrozi sopstveno zdravlje i život, prihvatila je da bude prebačena na odeljenje Psihijatrije, ali je odbila da bude hospitalizovana i insistirala je da je vrate na ulicu", piše u saopštenju Centra za socijalni rad. Oni su dodali i da su ranije, u više navrata pokušavali da je smeste u prihvatilište, ali je ona koristila svoje pravo da to odbije.

Novosadski fotoreporter Nenad Mihajlović, koji je uslikao ovu baku umotanu u ćebad, a čija je fotografija kasnije krenula da kruži internetom, na svom Fejsbuk profilu napisao je da mu je drago ako je fotografijom naterao gradske vlasti da bar pokušaju da pomognu ovoj starici.

Izvor: novisad.com, 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.9 mb
Vetar: 3 m/s, E
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?