Balašević dobija muzej u blizini keja

13:09:00 28.09.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Novosadski kantautor Đorđe Balašević, koji je početkom godine preminuo u 67. godini, dobiće svoj muzej u Novom Sadu. To je potvrdio i direktor Javnog preduzeća „Urbanizam“ Dušan Miladinović.

Balašević dobija muzej u blizini keja


- Plan za muzej je u izradi. Prostor će biti spomen-muzej Đorđu Balaševiću i imaće još neke dodatne sadržaje. Određen je prostor gde će se muzej nalaziti, u sklopu Univerzitetskog parka. Mislim da će u njemu biti i kutak za fanove Balaševića, gde će moći da se kupe CD-ovi, majice - rekao je Miladinović za NS uživo.

Muzej će se nalaziti u blizini keja i Dunava, koje je Balašević opevao u svojim pesmama. Muzej se planira na prostoru od 500 kvadratnih metara. Imaće galerijski prostor, multimedijalnu salu, memorijalnu salu i druge tehničke i sanitarne prostorije. Objekat će biti prizeman, na 300 kvadratnih metara bruto prostora.

Kako piše 021.rs, prema predlogu urbanista, pre izgradnje bi morao da se raspiše arhitektonski konkurs za ovo zdanje. Za sada nema informacija kada bi izgradnja ovog muzeja mogla da počne.

Nacrt Plana generalne regulacije Univerzitetskog parka može se preuzeti sa sajta Urbanizma ili sajtu Grada.

Javni uvid građani mogu da obave do 11. oktobra u prostorijma JP „Urabnizam“ na Bulevaru cara Lazara 3 i u prostorijama MZ „Liman“ u Drage Spasić 1. Primedbe i sugestije na plan se podnose Upravi za urbanizam u Školskoj 3 do 11. oktobra. Komisija za planove će prispele prigovore na plan Urbanističkog parka razmatrati 21. oktobra, od 9 časova, na sednici u amfiteatru Spensa.

Đorđe Balašević preminuo je 19. februara ove godine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
24°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1004.7 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?