Bankar ukrao od štediša 540.000 evra!

19:12:00 22.12.2017, Komentara: 0

Novi Sad – Bivši šef ekspoziture jedne banke u Novom Sadu Dalibor D. (42) uhapšen je prekjuče zbog sumnje da je u poslednjih sedam godina ukrao oko 540.000 evra sa deviznih računa štediša!

Bankar ukrao od štediša 540.000 evra!


Kako piše portal Telegraf.rs, Dalibor je od 2010. pomoću falsifikovanih potpisa sa više deviznih računa skidao male iznose kako štediše ne bi primetile pljačku. Navodno je iznos bio do 100 evra, pa bi štetiše mislile da je u pitanju naknada banke, piše Informer. Pre tri meseca je posumnjao da će biti uhvaćen, jer je jedan klijent primetio transakciju i počeo da se raspituje u banci. Tada je Dalibor dao otkaz i pobegao u Crnu Goru, ali su ga inspektori čekali da se vrati u zemlju i uhapsili ga. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati, a tereti se za zloupotrebu položaja odgovornog lica.

Tek pošto je istraga završena, utvrđeno je da je Dalibor ukrao ukupno 538.499 evra. Tek treba da se utvrdi na šta je osumnjičeni trošio ukradene pare i da li je išta od tog iznosa preostalo. Banka je u međuvremenu obeštetila klijente.

Izvor: Telegraf.rs, Informer


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 999.0 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?