Bate Brkića konačno otvorena za saobraćaj

17:07:00 22.07.2019, Komentara: 0

Novi Sad – Posle osmomesečnih radova, novi deo ulice Bate Brkića danas je otvoren za saobraćaj. Nova saobraćajnica, koja je bulevarskog tipa, prostire se od Bulevara Jovana Dučića do Futoškog puta, širine je 40 metara i dužine 550 metara. Ovaj deo Bate Brkića sada ima dve kolovozne sa po dve saobraćajne trake po smeru, razdelno ostrvo, pešačke i biciklističke staze, parking sa otvorima za drveće i zeleni pojas.

Bate Brkića konačno otvorena za saobraćaj


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da su radovi završeni pre ugovorenih tokova, te da je Novi Sad dobio novi bulevar.

- Ovo je nova veza, novi izlazno-ulazni pravac ka Novom naselju i veoma je važan i za Tozinovac koji je bio višedecenijski zapušten. Zato smo pored bulevara, radili i na blokovskom uređenju i na saobraćajnicama u ulicama bočno od njega, a nastavićemo da ulažemo u okolnu infrastrukturu. Iz budžeta Grada Novog Sada je za ovu investiciju izdvojeno 870 miliona dinara, od toga oko 500 miliona dinara za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa i otkup nekretnina, dok su radovi iznosili oko 370 miliona dinara. Za sledeću godinu planiramo projektovanje Bulevara Bate Brkića prema Telepu i Bulevaru Patrijarha Pavla, proširenje Ulice Ilariona Ruvarca kao koridor koji će spojiti dva dela grada - rekao je gradonačelnik i najavio da Grad predano radi na rešavanju problema u vezi sa lokacijom na kojoj je predviđen bazen pre dosta godina, kao i na iznalaženju rešenja za problem parkiranja u Tozinovcu.

Bate Brkića konačno otvorena za saobraćaj

foto: Grad Novi Sad

U susednim ulicama, Antuna Urbana i Anđe Ranković, svi radovi su takođe završeni. Raskrsnica ulica Anđe Ranković i Bate Brkića je trokraka, sa obeleženim pešačkim prelazima, a postojeći semafor na četvorokrakoj raskrsnici Futoški put, Ilariona Ruvarca i Bate Brkića prilagođen je rekonstruisanom stanju na raskrsnici i dodatno opremljen vremenskim displejima, kao i zvučnim uređajem za slepe i slabovide osobe. Sem putne infrastrukture, u okviru ove investicije izgrađeni su vodovodna mreža, kanalizacioni kolektor i javno osvetljenje. Napravljeni su i parkinzi za bicikle, kao i autobuska stajališta, ali se još uvek ne zna koje će linije saobraćati novim bulevarom. Vučević je rekao i da postoji ideja izgradnje podzemne garaže u ovom delu grada.

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
18°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1002.9 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?