Bazen na Sajmištu danas počinje sa radom, besplatno kupanje na Spensu od sutra do 30. aprila

13:01:00 13.01.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Bazen na Sajmišu, koji je natkriven, spreman je za treninge plivačkih klubova „Vojvodina“ i „Novi Sad“. Prvi treninzi na tom bazenu biće održani danas, u poslepodnevnim časovima.

Bazen na Sajmištu danas počinje sa radom, besplatno kupanje na Spensu od sutra do 30. aprila

foto: Grad Novi Sad

- Veoma mi je drago što je predlog Gradske uprave za sport i omladinu i SPC „Vojvodina“ da se ovaj bazen natkrije prihvaćen i uspešno realizovan i što smo tim projektom obezbedili dobre uslove za rad novosadskih plivačkih klubova i produžili kupališnu sezonu na celu godinu. Kako bi taj cilj ostvarili uložili smo 155 miliona dinara u najsavremeniji sistem i opremu za filtraciju i grejanje bazena, samim tim i na grejanje vode i prostora tako da je sada temperatura vode 26, a napolju je 28 stepeni. Takođe, kompletno su renovirane svlačionice, zamenjena je stolarija i urađena termoizolacija i grejanje da bi se ovaj bazen mogao koristiti i u zimskom periodu - izjavio je zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić prilikom obilaska bazena SC „Sajmište“.

Gradska uprava za sport i omladinu predložila je da bazen na Sajmištu tokom zimskog perioda koriste novosadski plivački klubovi, a da u letnjoj sezoni, kao i uvek, bude otvoren za građane, dok će bazen na Spensu biti, pre svega, na raspolaganju građanstvu. Što se tiče bazena u okviru Sportskog centra „Slana Bara“ njega koristi Vaterpolo klub „Vojvodina“, a u slobodnim terminima organizovane su građanske smene.

Zamenik gradonačelnika je najavio da će sutra biti otvoren olimpijski bazen na Spensu i da će građani Novog Sada, do 30. aprila moći besplatno da ga koriste, u pet smena.

- Taj bazen ima najsavremeniji sistem grejanja i filtracije, nove startne blokove i ponovo je u potpunosti funkcionalan. Već danas građani mogu da preuzmu besplatne karte za sutrašnje kupanje na blagajni Spensa. Prva smena počinje u 6.30, a poslednja u 19.30 časova, a zadržane su i smene za osobe sa invaliditetom. Trenutna epidemiološka situacija nalaže da bazen u jednoj smeni može koristiti do 200 kupača - objasnio je Milan Đurić.

Olimpijski bazen na Spensu nije radio dve godine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 999.6 mb
Vetar: 1 m/s, E
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?