"Bebac" gradskoj vlasti: Vratite subvencije za privatne vrtiće!

19:06:00 15.06.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Roditeljski portal "Bebac" oštro je osudio odluku gradskih vlasti da preko leta subvencije za privatne vrtiće smanji za 50 odsto.

"Bebac" gradskoj vlasti: Vratite subvencije za privatne vrtiće!

”Zahtevamo tačne i jasne kriterijume za upis u državnu predškolsku ustanovu i blagovremeno planiranje subvencija za neupisanu decu, kako bi mogla da borave u privatnim vrtićima", navodi se u saopštenju portala "Bebac".

Oni kažu da su pomenutom odlukom roditelji dovedeni pred svršen čin, jer su za nju saznali na početku raspusta i na dan kada je čak 4.730 mališana u Novom Sadu odbijeno za upis u državne vrtiće, čime je ugrožena egzistencija tih porodica.

"Bebac" u otvorenom pismu gradonačelniku kaže da roditelji ne znaju ko će od jeseni brinuti o njihovoj deci dok su na poslu. Napominju da su to oni isti roditelji koji, razočarani i iscrpljeni, traže način da svojoj deci omoguće adekvatnu brigu i obrazovanje.

"Ako ste nesposobni da obezbedite svoj deci mesto u vrtićima u predškolskoj ustanovi čiji ste osnivač i iz koje godinama stavljate na liste čekanja ili odbacujete hiljade dece bez jasnih razloga i kriterijuma, vaša obaveza je da bar omogućite roditeljima dece koja idu u privatne vrtiće uz subvencije grada da donesu informisanu odluku o tome koliki trošak mogu da priušte i da znaju kada i pod kojim uslovima njihovo dete može da pohađa vrtić", kažu u "Bebcu".


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1000.6 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?