"Bebac" Vladi RS: Vratite novac trudnicama i porodiljama!

14:02:00 02.02.2018, Komentara: 1

Novi Sad - Roditeljski portal "Bebac", čije je sedište u Novom Sadu, uputio je saopštenje Vladi Republike Srbije, u kome zahteva da hitno vrate mamama novac koji im je oduzet.

"Bebac" Vladi RS: Vratite novac trudnicama i porodiljama!

"Bebac" se poziva na pisanje medija da će povećanje plata, koje je najavljeno za 2018. godinu, zaobići trudnice i porodilje i to je, kako kažu, nakon svih kažnjenja isplata trudnicama i porodiljama "vrhunac bahatosti i zanemarivanja osnovnog prava sadašnjih i budućih roditelja".

- Trudnice i porodilje ste ostavili mesecima bez primanja i time im još više otežali finansijski veoma zahtevan period kada im je svaki dinar preko potreban. Kada ste umanjivali plate i penzije, žene koje su sada trudne ili su se porodile, takođe su oštećene i ne vidimo ni jedan razlog da im sada, kao i svim ostalim zaposlenima ne bude taj novac vraćen - navode u "Bebcu".

U suprotnom će, kako upozoravaju, trudnice i porodilje ostati uskraćene za tri do pet hiljada dinara mesečno, što nije mali novac, posebno kada se uzmu u obzir svi troškovi koji im predstoje.

Ilustracija: Sara Neff / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Građanin

, *.nsurbanizam.rs

Bravo za organizaciju Bebac. Sramota za Vladu Srbije, ovo je samo još jedan dokaz da je pomoć trudnicama i porodiljama samo na rečima. Nije čudo što je pad nataliteta i bela kuga uz takve mere pomoći.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
18°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 1005.8 mb
Vetar: 1 m/s, ESE
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?