Bećarac i Tvrđava očišćeni u okviru „Svetskog dana čišćenja“

17:09:00 16.09.2018, Komentara: 0

Novi Sad - U okviru globalne akcije „Svetski dan čišćenja“, juče je, u organizaciji „Junior Chamber International“ (JCI), „Eko-kurira“ i Planinarsko-rekreativne sekcije Fakulteta tehničkih nauka, čišćena plaža Bećarac na Sunčanom keju. Takođe, nekoliko desetina volontera novosadskog udruženja „Urbani gerila ratnici iz podzemlja“, kao što to čine tokom cele godine, i juče su čistili Tvrđavu.

Bećarac i Tvrđava očišćeni u okviru „Svetskog dana čišćenja“

foto: arhiva

- Akcije organizujemo u želji da se ljudima skrene pažnja da je smeće potrebno odlagati na mesta za to predviđena, ali i da se podigne svest o značaju zaštite životne sredine – objasnila je lokalna koordinatorka projekta „Svetski dan čišćenja 2018.“ Milica Vidović. – Sistem reciklaže još nije dovoljno razvijen u Srbiji, te svojim akcijama pozivamo ljude da bar ne stvaraju problem odlaganjem smeća na sve strane.

Na Bećarcu se našlo mnogo očekivanog, kao i neočekivanog otpada, od zimskih jakni, ćebadi, lejzi-begova do krpa, obuće, više vrsta žica za roštilj i flaša.

„Svetski dan čišćenja“ prvi put se obeležava u Srbiji, a u toj globalnoj akciji učestvuje više od 150 zemalja sveta. Ove godine akcija je zamišljena kao „veliki zeleni talas“ sa stotinama miliona volontera koji istog dana čiste celu planetu, od kojih je u Srbiji njih 5.000 čistilo 50 lokacija na teritoriji države.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 52%
Pritisak: 996.4 mb
Vetar: 4 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?