Begečanima prеkipelo od pljački, ne zna se ko je sledeći na meti

19:03:00 04.03.2017, Komentara: 3

Begečani već neko vreme imaju problem sa čestim provalama i krađama, koje im se dešavaju u svako doba dana. Počinioci se znaju, ali je problem u sporosti pravosuđa. Pljačke su sve češće, a meštani uplašeni.

Begečanima prеkipelo od pljački, ne zna se ko je sledeći na metifoto: A. K.

Da bi pokrenuli nadležne, organizovali su tribinu, kojoj su prisustvovali predstavnici Policijske uprave, Saveta za javni red i mir i bezbednost grada Novog Sada, kao i advokat Marko Pekić, čija je uloga bila da okupljenima daje pravne smernice. Tribinu je sazvao predsednik mesne zajednice Đura Tojagićajer je, kako je rekao „građanima prekipelo” i neophodno je što pre pronaći zajedničko rešenje za situaciju u kojoj su se našli. Zapisnik će potom, kako je rečeno, biti iznet na sednici Skupštine grada.

– Dešava se da jednu radnju obijaju već deseti put, ili da u istu kuću upadaju šest puta. Krađe se dešavaju i danju i noću, a, što je najvažnije, počinioci su poznati, odavde su, ima ih nekolicina, i uglavnom su maloletnici. Podnet je veliki broj krivičnih prijava protiv njih, policija uredno dođe, sve evidentira, prosledi Tužilaštvu i tu svaka priča staje – objašnjava Tojagić.

Tačan broj provala se, prema njegovim rečima, ne zna jer meštani nisu sve prijavljivali, a osim Begeča, ugrožena je i obližnja Begečka jama, puna vikendica. Iste osobe su, kaže Tojagić, opljačkale i mesni Vatrogasni dom, a poslednji put su, pred samu žetvu, uzeli dva nova akumulatora iz vatrogasnog kamiona i 50 litara nafte. Sličan problem imaju i u Lovačkom društvu, kojem su pokradene kosačice, trimeri, a prošle nedelje i sve meso. Ipak, još ozbiljnija je situacija s kućama i njivama jer, kako su rekli okupljeni Begečani, nikad se ne zna ko je sledeći na redu, a sve to čini da se osećaju nebezbednim u sopstvenim domovima.

Kao jedna od prvih mera, kako je na tribini rekao komandir futoške policije Dario Anušić, biće pojačan broj patrola po Begeču. Inače, od 1. decembra prošle godine do prekjuče prijavljeno je 54 događaja u Begeču, od čega 30 kriminalnih. Reč je, između ostalog, o četiri krađe, sedam teških krađa u pokušaju, 12 teških krađa, ugrožavanje sigurnosti, prinudi, posedovanju droge… Od toga, do sada je rešeno samo pet slučajeva.

Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

3 komentar(a)

begecanin

Dajte ime i prezime,sliku. Pa da im mi malo objasnimo posto nasa policija i pravosudje nece da rade svoj posao. Malo sa fantomkama da im objasnimo neke stvari.


Slobodan

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Gde je nestalo vreme kada su kapije bile otključane a ključići visili na ekseriću na izvolte !! Tuga, jednog društva, posrnuće. Sada, kada milicija počne češće da obilazi kolima, ni to nije baš ugodno za gledanje. Eto, na čega smo spali u ovom modernom dobu.


berklovic jolanda

, *.dynamic.isp.telekom.rs

da da nekad nisam razmisljala o kljucu a danas zivim pod alarmom i kamerom.Bas mi je lepo jos samo ocekujem da budem kriva sto zivim sama.opljackana sam od levog komsije a decica se potukla ispred moje kuce razbili mi prozor pa me jos i napali a stacete to su dobra maloletna deca.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
14°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?