Beli golubovi trend na svadbama

09:05:00 22.05.2015, Komentara: 0

Beli golubovi trend na svadbama

Želeći da iznenade goste, pa svoje venčanje i sebi i njima učine nezaboravnim, mladenci pored dekoracije sale, neobičnih cvetova, magneta ili bedževi za svatove, izbora najboljeg benda i ukusne torte, sve češće puštaju i bele golubove.

Ovom novom trendu posebno se raduju i odgajivači golubova, koji kažu da mladenci najčešće iznajmljuju golubicu i goluba. Jedan od njih, Vlatko Dudvarski iz Petrovaradina, kaže da ukoliko žele, mladenci mogu iznajmiti i deset ili 20 golubova.

-Mladenci iz svojih ruku puštaju da golubovi polete, što ima jednu određenu simboliku. Beli golubovi predstavljaju ljubav i mir, a njihovo puštanje simboliše početak novog, zajedničkog života. Time se ovaj svečani čin, diže na jedan lepši nivo – objašnjava Dudvarski.

Beli golubovi trend na svadbama

Sada već supružnici, koji su iznajmljivali golubove, tvrde da su gosti bili prijatno iznenađeni. Ovi golubovi su pismonoše, te su istrenirani da se vrate kući. Dudvarski kaže da je za teritoriju grada Novog Sada, za jedan par golubova koji se puštaju, potrebno izdvojiti četiri hiljade dinara.

-Ukoliko se pušta više golubova, cena je stvar dogovora, a po potrebi angažujemo i druge odgajivače – kaže Dudvarski. On napominje da je ovo iznenađenje za goste dovoljno zakazati dan unapred.



Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 995.5 mb
Vetar: 5 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?