Benzin jeftiniji za 4,4, a dizel za dva dinara po litru

09:11:00 26.11.2018, Komentara: 0

Zbog konstantnog pada cene nafte na svetskim berzama, gorivo na pumpama u Srbiji je pojeftinilo. Prema rezultatima redovne nedeljne analize Udruženja naftnih kompanija Srbije, prosečna maloprodajna cena litre benzina je manja za 4,4 dinara nego pre mesec dana, a dizela za dva dinara.

Benzin jeftiniji za 4,4, a dizel za dva dinara po litru


Generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije Tomislav Mićović kaže za Blic da, sudeći po kretanjima na svetskom tržištu, taj trend će se zadržati i narednih dana.

Tako je na kraju prošle nedelje prosečna cena benzina BMB 95 u maloprodaji iznosila 154 dinara po litru (1,294 evra), dok je evrodizel koštao 168,7 dinara po litru (1,418 evra).

- To je u prvom redu posledica pada berzanskih kotacija benzina i dizela na osnovu kojih se formiraju veleprodajne cene goriva, a kojom brzinom se ove promene prenose na maloprodajne cene, pre svega zavisi od zaliha ranije kupljene robe u tankovima benzinskih stanica. Upravo zato ovih dana beležimo i nešto veći rapon cena benzina i dizela na različitim prodajnim mestima, od dva i dva i po dinara - naglašava Mićović. Prema njegovim rečima, ovo je bila druga nedelja za redom da cena nafte "brent" pada po četiri dolara za barel.


Izvor: Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 995.1 mb
Vetar: 3 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?