Beogradski festival igre i u Novom Sadu

14:03:00 05.03.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Jubilarni 15. Beogradski festival igre biće održan od 15. marta do 4. aprila, a njegovi učesnici će nastupiti i u Srpskom narodnom pozorištu. Pod sloganom „Prestonica“, jedan od najvažnijih festivala umetničke igre u svetu, u okviru svog programa predstaviće 15 trupa iz 14 zemalja.

Beogradski festival igre i u Novom Sadu

foto: Grad Novi Sad

Na ovogodišnjoj manifestaciji publici će se u Novom Sadu, po prvi put, predstaviti „Balet Hongkonga“ i najpoznatiji australijski ansambl, sa delima Gabrijele Nenkajvel, Rafaela Bonačele i Čenga Cunga Lunga.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je na konferenciji za novinare da su Grad Novi Sad, pa i Pokrajinska vlada, logičan partner „Beogradskom festivalu igre“, s obzirom na to da se u našem gradu ove godine obeležava 70 godina postojanja Baletske škole, kao i to da je u toku izgradnja Muzičko-baletske škole sa prvom koncertnom dvoranom.

- Simbolika je i u tome što je naslov ovogodišnjeg festivala upravo „Prestonica“, jer su oba mesta održavanja manifestacije svojevrsne prestonice - Beograd kao glavni grad naše države, a Novi Sad kao Evropska prestonica kulture i mladih. Očekujemo dinamičan mart i početak aprila, a već smo u pregovorima oko nastupa na teritoriji grada tokom 2019. godine i mislim da ćemo ponuditi Novosađanima spektakl kroz još veći niz događaja koji će svakako upotpuniti kulturna dešavanja u našem gradu - rekao je Vučević.

- Novosađane 21. marta i 3. aprila očekuje spektakl koji će im prirediti dve renomirane trupe, iz Sidneja i Hong Konga. Već u predstojeću sredu ćemo otvoriti jednu lepu izložbu fotografija na Trgu slobode, a 21. marta, na istoj lokaciji, ako nas vreme posluži, uživaćemo u nastupu baleta iz Hong Konga koji će tom prilikom pokloniti Novom Sadu jedan performans izvođen premijerno prošlog proleća u Njujorku – rekla je osnivač i direktorka „Beogradskog festivala igre“ Aja Jung.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1003.7 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?