Beskućnicima dostupan zaklon od hladnoće

20:01:00 10.01.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Objekte za smeštaj beskućnika i Svratište za decu ulice obišli su danas, zbog izuzetno hladnog vremena, član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomir Nikolić, pomoćnica gradonačelnika Novog Sada Ljiljana Koković i direktorka Centra za socijalni rad Dobrila Čačija.

Beskućnicima dostupan zaklon od hladnoće

- Grad raspolaže prenoćištem za beskućnike pri Centru za socijalni rad, gde trenutno boravi 11 muških osoba, i prihvatilištem u Temerinskoj ulici koje je namenjeno boravku ženskih osoba. U gradu je aktivan i Dnevni boravak za beskućnike na Bulevaru kralja Petra I, a korisnici usluga prihvatne stanice i dnevnog boravka za beskućnike su egzistencijalno ugrožena odrasla i starija lica – rekao je Tihomir Nikolić.

Beskućnicima dostupan zaklon od hladnoće

Dnevni boravak otvoren je svakim danom od 7 do 19 sati, a vikendom i državnim praznicima od 7 do 18 časova. U Prenoćištu za beskućnike pri Centru za socijalni rad korisnici svakodnevno od 19 časova pa do jutra mogu provesti noć.

Koordinatorka Svratišta za decu ulice Daliborka Batrnek-Antonić istakla je da su vrata Svratišta otvorena svakodnevno od 8 do 20.30 časova na Bulevaru oslobođenja br. 39, a u toku decembra je, kako je rekla, u njemu boravilo od 50 do 55 dece.

Prilikom obilaska Prihvatilišta sa prihvatnom stanicom u Futogu, rukovodilac Anđelka Barać je naglasila da su kapaciteti prihvatilišta predviđeni za 35 korisnika, ali su, prema njenim rečima, pripremljeni i pomoćni ležajevi u slučaju da se javi još korisnika.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1001.8 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?