Besplatan pregled kože 13. maja u 49 zdravstvenih ustanova

17:04:00 21.04.2019, Komentara: 0

Udruženje dermatovenerologa Srbije, u okviru kampanje Euromelanom, organizuje besplatne preglede građana 13. maja u 24 grada Srbije, među kojima je i Novi Sad. Građani će biti pregledani u 49 državnih i privatnih zdravstvenih ustanova.

Besplatan pregled kože 13. maja u 49 zdravstvenih ustanova


U saradnji sa Inovacionim centrom Elektrotehničkog fakulteta napravljena je veb aplikacija sa upitnikom koji otkriva osobe koji imaju povišen rizik za nastanak raka kože i usmerava ih na zakazivanje besplatnog pregleda 13. maja, u jednoj od dermatoloških ustanova širom Srbije.

Od 22. aprila do 3. maja zakazivanje pregleda biće moguće putem veb stranice www.euromelanoma.org/serbia, a od 6. do 8. maja od 8 do 20 časova na broj 0800 222 888.

Kampanja Euromelanom je zvanična medijska kampanja Evropskog udruženja za dermatološku onkologiju i Evropske akademije za dermatologiju i venerologiju, sprovodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Srbije.

Usmerena je na podizanje svesti o zaštiti kože od UV zračenja i ranom otkrivanju melanoma i drugih oblika raka kože, a moto ovogodišnje kampanje je „Borba sa rakom kože počinje u tvojoj glavi“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 4 m/s, ESE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?