Besplatan sport za 2.500 učenika

19:02:00 15.02.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Oko 2.500 učenika iz 32 novosadske škole učestvovaće u besplatnom programu "Sport u škole", koji je počeo danas u OŠ "Jožef Atila" na Telepu.

"Sport u škole" je projekat Sportskog saveza Srbije u kojem učestvuju tri osnovne škole i to "Jovan Dučić" iz Petrovaradina, "Miroslav Antić" iz Futoga i "Đorđe Natošević" iz Novog Sada, a uključeno je 70 profesora fizičkog vaspitanja, koji iz radnog odnosa dopunjuju normu, ili su na Birou.

Besplatan sport za 2.500 učenika

Predsednik Saveza za školski sport Novog Sada Goran Stevanović kaže da su taj projekat nadogradili tako da će u preostale 32 škole, osim učenika od prvog do četvrtog razreda, biti uključeni i oni iz viših razreda.

- U šest škola: „Jožef Atila”, „Prva vojvođanska brigada”, „Dušan Radović”, „Đura Jakšić”, „Ivo Andrić” iz Budisave i „Aleksa Šantić” iz Stepanovićeva, koje imaju velike sale, biće realizovan dupli program s dva izvođača i po dve grupe od po 30 učenika - rekao je Stevanović.

Čas traje 45 minuta, a đaci do četvrtog razreda su podeljeni u dve grupe (1-2. i 3-4. razred), gde se radi razvojna motorika s elementima bazičnog sporta, atletike i gimnastike, kao i štafetne igre. Za učenike viših razreda program je podeljen po sportovima i to odbojka, košarka, rukomet, atletika, stoni tenis, džudo i rvanje.

Projekat nadgledaju mentori, koji pružaju pomoć u izvođenju programa „Sport u škole”, prisustvuju časovima i analiziraju ih. Svaki od koordinatora je zadužen za pet-šest škola.

Stevanović je izneo da je projekat u Novom Sadu po mnogo čemu specifičan.

– Prioritet Strategije razvoja sporta na lokalu je dečji i školski sport. Jedan od pojedinačnih ciljeva je povećanje fizičkog vežbanja kroz povećanje vannastavnih aktivnosti. Projekat je revitalizacija školskog sporta i predstavlja funkcionalnu povezanost nastave fizičkog vaspitanja i školskog sporta – naglasio je Goran Stevanović, za Dnevnik.

Na pitanje šta ako se prijavi više dece od planiranog, predsednik Saveza za školski sport je rekao da im je bezbednost dece na prvom mestu, a ako bude mogućnosti, daće sve od sebe da svi mališani, ili većina, budu zadovoljni.

Izvor: Dnevnik

Ilustracija: Steve Snodgrass / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 52%
Pritisak: 996.4 mb
Vetar: 4 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?