Besplatan tehnički pregled vozila u AMSS

09:06:00 22.06.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Auto-moto savez Srbije do subote, 24. juna, omogućava besplatan tehnički pregled vozila u više od 60 mesta u zemlji, u sklopu akcije "Ispravno vozilo – bezbedno vozilo".

Besplatan tehnički pregled vozila u AMSS

Novosađani svoja vozila mogu da pregledaju u Temerinskoj 11, radnim danima od 8 do 20 i subotom od 8 do 13 sati, a dodatne informacije dobiju pozivanjem broja 021/ 523481.

Predsednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija rekao je da je tokom proteklih nekoliko godina ovom akcijom ustanovljeno da je gotovo svako treće vozilo u zemlji neispravno.

"U prethodnoj akciji, pred zimsku sezonu, neku neispravnost je imalo 39% putničkih vozila, a najčešći kvarovi su bili kod uređaja za zaustavljanje i to u 31% slučajeva, dok se 36% odnosilo na uređaje za osvetljavanje, odnosno 14% na uređaje za upravljanje. Ovo je jedinstvena prilika da pred letnja putovanja proverite tehničku ispravnost vašeg vozila, jer neispravno vozilo nije bezbedno ni za vašu porodicu ni za druge učesnike u saobraćaju“, rekao je Butulija.

Uprava saobraćajne policije će tokom ove zajedničke akcije, u redovnim saobraćajnim kontrolama obaveštavati vozače da mogu da besplatno prekontrolišu svoja vozila na punktovima koje je obezbedio AMSS.

"Veoma je važno da ovu bezbednosnu akciju iskoristi što više vozača, jer zahvaljujući novom načinu evidentiranja, od 1. januara 2016. godine, odnosno vođenja uviđaja saobraćajnih nezgoda sa evidentiranjem uzroka, danas pouzdano znamo da je tehnička neispravnost vozila uzrok 11,8% saobraćajnih nezgoda u Srbiji. U više od 1.000 nezgoda u kojima je najutuicajni faktor bio tehnička neispravnost vozila, život je izgubilo 70 osoba", rekao je Vladan Nikolić, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije MUP RS.

Predsednik Asocijacije tehničkih pregleda vozila Predrag Đurđev kazao je da će se, prema dosadašnjem iskustvu, za proveru tehničke ispravnosti vozila najviše interesovati i prijaviti vlasnici starijih automobila, koji već pretpostavljaju da postoji neki kvar.

Ilustracija: Greg Walters / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
18°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?