Besplatan ulaz na otvorene bazene za davaoce krvi

08:08:00 13.08.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Svi doborovoljni davaoci krvi koji 16. i 19. avgusta daju krv imaće besplatan ulaz za otvorene bazene SC „Sajmište“ i na Spensu.

Besplatan ulaz na otvorene bazene za davaoce krvi


Trenutno je najpotrebnija O i A krvna grupa, ali i sve krvne grupe sa negativnim RH faktorom.

Građani krv mogu dati svakim radnim danom od 7 do 19 časova u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine, Hajduk Veljkova 9a, a dobrovoljni davaoci tečnosti koja život znači imaće pravo na jedan ulaz na bazen i mogu ga iskoristiti do kraja sezone.

Reč je o akciji koju organizuju Zavod za transfuziju krvi Vojvodine, Crveni krst Novog Sada i Spens.

- Prethodna akcija koju smo zajednički sproveli dala je odličan odziv dobrovoljnih davalaca krvi i uspeli smo da podignemo rezerve krvi, međutim potrebe za krvnim produktima su konstantne i neophodan je kontinuirani odziv davalaca. Dnevno je neophodno da nam se prijavi oko 250 davalaca kako bismo zadovoljili dnevne potrebe pacijenata. Kao mali znak pažnje i ovog puta naši humani sugrađani će dobiti po jedan besplatan ulaz na bazen do kraja kupališne sezone - kaže Zorica Bjelić iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.

- Javno preduzeće „Sportski i poslovni centar Vojvodina“ kao društveno odgovorno preduzeće spremno je da podrži sve institucije i ovakve akcije, koje za cilj imaju pomoć i promociju uzajamne solidarnosti. Ovaj vid saradnje biće nastavljen i u budućnosti, a obuhvatiće i ostale usluge preduzeća - pojašnjava saradnik za odnose sa javnošću SPENS-a Slobodanka Brankov.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.7 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?