Besplatan "Žur buvljak" sutra u CK13

09:05:00 29.05.2015, Komentara: 0

Novi Sad – Peto izdanje besplatne radnje "Žur buvljak" biće održano sutra (30. maja) od 16 sati u Omladinskom centru CK13. Na "Žur buvljaku" je novac bezvredan, a ideja je da građani raskrče svoje ormane, podrume i tavane, oslobode se stvari koje im nisu potrebne, i uzmu od drugih one koje jesu.

Besplatan "Žur buvljak" sutra u CK13

Organizatori u CK13 kažu da građani mogu doneti sve što im više ne treba, a nekome može da zatreba, poput odeće, obuće, knjiga, društvenih igara, diskova, alata, igračka...

- Možete doneti sve što vam padne na pamet i odneti sve što vam se svidi, ili samo doneti, ili samo odneti, a sve to uz muziku i piće… Sve što je ispravno, upotrebljivo i u dobrom stanju je dobrodošlo - kažu organizatori u CK13, ali napominju da zbog kapaciteta nisu u prilici da smeste kabaste stvari, fotelje, ormane i slično.

U CK13 kažu i da su u svetu sve zastupljeniji ovakvi alternativni ekonomski principi, koji pokazuju da je moguća humanija ekonomija, zasnovana na solidarnosti, samoodrživosti i najširoj mogućoj dostupnosti.

- Ova besplatna radnja nastala je kao odgovor na sveprisutno štancanje svega, u svim veličinama, bojama, oblicima i materijalima, što rezultira gomilanjem i zatrpavanjem stvari koje će na kraju završiti u kontejnerima, umesto u nečijoj sobi, polici, ormanu - zaključuju u CK13.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?