Besplatna obuka za gerontodomaćice

12:11:00 06.11.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Nedavno je počela obuka za žene i muškarce koji će negovati stare osobe, a do kraja godine u planu je da prođe još jedan ciklus koji traje šest nedelja u kontinuitetu.

Besplatna obuka za gerontodomaćice

Na obuku se mogu prijaviti svi punoletni radno sposobni građani, s tim što nezaposleni i zavedeni na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, a prijavljeni na teritoriji AP Vojvodine, imaju prednost i za njih je obuka besplatna. Ukoliko žive van Novog Sada, za vreme obuke biće im obezbeđen smeštaj u Edukativnom centru. Kandidati koji su zaposleni a žele da prođu kurs, moraće da plate u skladu s cenovnikom. Centar prima 20 polaznika u okviru jedne grupe, a koji su prošli psihološko testiranje.

Goran Strajnić iz Edukativnog centra kaže da nakon završene obuke, polaznici dobijaju sertifikat i dodatak s detaljnim pregledom stečenih znanja i veština.

„Nakon uspešne provere teorijskog i praktičnog znanja, oni su osposobljeni za delatnost geronto-negovatelja i kao takvi izlaze na tržište rada i imaju mogućnost da konkurišu na sve dostupne poslovne mogućnosti iz te oblasti,“ rekao je Strajnić.

Zainteresovani se mogu prijaviti kod svog savetnika za zapošljavanje u Nacionalnoj službi, odlaskom u Edukativni centar (Industrijska 3) ili putem sajta http://www.centar.edu.rs/.

Izvor: Dnevnik

Ilustracija: αк ρнσтσgяαρну / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?