Besplatna provera očnog pritiska

10:03:00 11.03.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Povodom Svetske nedelje glaukoma, Klinika za očne bolesti, Kliničkog centra Vojvodine sutra, u ponedeljak, 12. marta omogući će svim zainteresovanim građanima da bez zakazivanja i uputa provere očni pritisak.

Besplatna provera očnog pritiska


Pregledi, odnosno akcija provere intraokularnog pritiska obavljaće se samo sutra, u periodu od 12:00 do 18:00 časova u u suterenu Poliklinike KCV u oftamološkoj ambulanti.

Oko 67 miliona ljudi u svetu boluje od glaukoma, od kojih čak 45 miliona osoba oslepi na oba oka. Većina obolelih nije svesna da ima ovu podmuklu očnu bolest, koja je posle katarakte i najčešći uzrok slepila. Nažalost, često se dešava da se građani jave lekaru tek kada je vid već oštećen i kada su nastale promene nepopravljive. Zbog toga je veoma važno otići jednom godišnje kod oftalmologa na pregled i kontrolisati očni pritisak, kako bi se, u slučaju glaukoma, moglo reagovati na vreme, uz što manje oštećenje očnog živca.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?