Besplatna provera vida

14:10:00 10.10.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Dom zdravlja „Novi Sad“ sutra će se uključiti u obeležavanje Svetskog dana vida simboličnom akcijom provere vida i propisivanja naočara kod odraslih osoba.

Besplatna provera vida


Optometristi će preglede obavljati od 15:00 do18:00 časova, u ambulanti Odeljenja oftalmologije na II spratu objekta na Limanu IV (Bulevar cara Lazara 77).

Za ovaj pregled nisu potrebni uput, ni zdravstvena knjižica.

Kako navode u Domu zdravlja „Novi Sad“, preventivni pregledi vida kod dece određenih starosnih kategorija (četvrta, sedma i četrnaesta godina života) obavljaju se tokom čitave godine, bez uputa i zakazivanja, a sve u cilju prevencije onih faktora koji mogu loše uticati na vid. Za ovaj pregled nisu potrebni uput ni zdravstvena knjižica.

Svetski dan vida je međunarodni dan posvećen podizanju svesti o onim uzrocima slepila i oštećenja vida koji se mogu sprečiti, a takvih je preko 75 %. Prvi korak u tome je očni pregled.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije 1,2 milijarde ljudi ima potrebu za nošenjem naočara kako bi bolje videlo.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 1 m/s, S
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?