Besplatna radionica heklanja u „CK 13"

11:02:00 19.02.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Svakog utorka od 18 do 20 sati u Omladinskom centru CK-13 (Vojvode Bojovića 13) održavaju se časovi heklanja.

Besplatna radionica heklanja u „CK 13"


Časove drži Ivana Mitrović, a njihovo pohađanje je besplatno. Materijal za heklanje je obezbeđen, poželjno je, jedino, poneti svoje heklice. Interesovanje je veliko, a polaznice su različitog uzrasta i istog interesovanja. Kako kaže instruktorka, uglavnom dolaze iz praktičnih razloga, želeći da naprave nešto drugima za poklon ili sebi, bio to šal, kapa, rukavice, bluza, čarape. Na časovima se uči heklanje, čitanje mustri i kako zapisati ono što sami polaznici osmisle.

Osim klasičnih miljea i odevnih predmeta, u poslednje vreme je heklanje igračaka s likom raznih crtanih junaka veoma popularno. Prema rečima Ivane Mitrović, u gradu Saporo postoji isheklano čitavo igralište za decu, a u Sao Paulu postoji jedno u obliku aligatora. Žene danas heklaju i ukrase za jelku, nakit, a upotreba netipičkih materijala donosi i drugačiji finalni proizvod.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
24°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1004.7 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?