Besplatna radionica web programiranja za Novosađanke

13:06:00 18.06.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Sedma besplatna radionica web programiranja za devojke „Rails girls“ biće održana 7. i 8. jula, a sve zainteresovane Novosađanke nogu da se prijave do 24. juna.

Besplatna radionica web programiranja za Novosađanke


„Rails girls Novi Sad“ je deo globalne inicijative koja ima za cilj da približi IT svet ženama i osnaži njihovo interesovanje za aktivnu izgradnju web-a.

Više od 200 žena i devojaka imalo je priliku da se na proteklih šest radionica u Novom Sadu upozna sa prvim koracima web programiranja. Radionica traje dva dana tokom kojih učesnice prave web aplikaciju koristeći „Ruby on Rails“, ali i upoznaju se sa osnovama programiranja, interneta i razvoja softvera. Radi se u malim grupama uz pomoć mentora.

Učešće je besplatno i mogu da se prijave žene i devojke svih uzrasta. Nije neophodno imati programerskog predznanja - potrebno je poneti svoj laptop i osnovno znanje rada na računaru i engleskog jezika. Ovo je odlična prilika za mlade devojke koje razmatraju profesionalno da se bave računarstvom ili za one koji samo žele da probaju nešto novo. Cilj je da im se ova profesija približi uz praktičan rad i razgovor sa mentorima.

Prijavite se OVDE.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
12°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 1005.3 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?