Besplatna škola programiranja za osnovce

13:07:00 16.07.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Besplatna letnja škola programiranja namenjena osnovcima, koju organizuje Vojvođanski IKT klaster počinje 23. jula u Poslovnom inkubatoru. Rok za prijavu je 19. jul.

Besplatna škola programiranja za osnovcefoto: vojvodinaictcluster.org

Škola će se održati u dve grupe, prva je od 23. jula do 3. avgusta, a druga od 6. do 17. avgusta, po dvočas svakog dana. Ukupan fond časova je 20 i uključuje prezentovanje rezultata svakog polaznika na poslednjem času, koji će biti realizovan u prisustvu roditelja.

Deca će naučiti kako da naprave igre i aplikacije, analitički će razmišljati, unapređivaće svoju sposobnost rešavanja problema, biće motivisani da samostalno nastave da programiraju i nakon završetka kursa, kao i kako da razvijaju ideje.

Časovi su koncipirani tako da na početku predavači intenzivno pomažu deci i prve zadatke rešavaju uz njihovu pomoć, a tokom kursa se pravi prostor i osnova za samostalni rad. Kako organizatori napominju, kroz igru i zabavu od 2013. godine više od 350 dece ušlo je u svet računarskih tehnologija.

Poslovni inkubator se nalazi u Vojvođanskih brigada 28.

Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.9 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?