Besplatna škola programiranja za žene

09:08:00 23.08.2018, Komentara: 0

Novi Sad - U toku su prijave za besplatnu osmomesečnu školu programiranja za žene "IT Girls", koju organizuje Vojvođanski IKT klaster.

Besplatna škola programiranja za žene

Prijave se primaju do 28. avgusta, isključivo imejlom na adresu itgirls@vojvodinaICTcluster.org. Mejl treba da sadrži ime, prezime, kontakt telefon i mejl adresu. Uslovi za pohađanje obuke su punoletstvo, završena srednja škola i posedovanje prenosnog računara prosečnih performansi.

Cilj održavanja kurseva Java junior i .NET junior je da osnaži i osposobi žene, čime im se pruža prilika da konkurišu za tražene poslove.

Sve kandidatkinje polagaće test na osnovu kojeg će biti sastavljena rang-lista za upis. Nakon teorijskog dela u prostorijama Visoke poslovne škole strukovnih studija (Vladimira Perića Valtera 4), koji traje 272 časa od po 45 minuta, sledi minimalno 160 sati praktičnog rada u IT kompanijama za polaznice koje se kvalifikuju za praksu. Nastavno osoblje čine iskusni predavači s Fakulteta tehničkih nauka.

Škola se realizuje u okviru projekta nemačke razvojne saradnje „Podsticanje zapošljavanja mladih”.

Ilustracija: Marco Verch / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1001.9 mb
Vetar: 2 m/s, E
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?