Besplatne konsultacije o neplodnosti i vantelesnoj oplodnji

19:11:00 06.11.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Parovi i žene bez partnera, koji žele da se pobliže informišu o neplodnosti, vantelesnoj oplodnji i donaciji reproduktivnog materijala, to mogu učiniti i putem besplatnih onlajn konsultacija.

Besplatne konsultacije o neplodnosti i vantelesnoj oplodnji


U pitanju je projekat koji realizuje Dom zdravlja „Novi Sad“ u saradnji sa Gradskom upravom za zdravstvo. Onlajn konsultacije će sprovoditi lekari na specijalizaciji iz ginekologije i akušerstva, masteranti Reproduktivne biologije i embriologije i doktoranti Medicinskog fakulteta u Novom Sadu dr Filip Katanić i dr Sandro Kalember. Oni će pokušati da parovima, odnosno ženama bez partnera pruže blagovremene i tačne informacije o infertilitetu i postupku donacije reproduktivnog materijala koja se od prošle godine može izvršiti o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

U okviru projekta Novosađani će imati mogućnost da zakažu besplatne onlajn konsultacije i u unapred dogovorenom terminu postave pitanja na sledeće teme:

• Koji hormoni su potrebni u ispitivanju neplodnosti, analiza i tumačenje spermograma, kada je pravo vreme da se obratite lekaru?

• Vantelesna oplodnja, njeni izazovi i smernice o Nacionalnom programu biomedicinski potpomognute oplodnje

• Korak pre donacije – psihološka priprema para/žena bez partnera

• Kako izgleda procedura donacije reproduktivnim materijalom, koji pregledi su potrebni kod para, kako, kada i ko se može prijaviti, odakle potiče donirani materijal?

• Donacija reproduktivnog materijala – predrasude, šta još treba da znamo, šta još nije urađeno, preimplantaciona genetička dijagnostika, čije je dete, građanskopravni aspekti biomedicinskog oplođenja…


Zainteresovani mogu da zakažu konsultacije putem imejl adrese onlinekonsultacije2023@gmail.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
13°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 997.9 mb
Vetar: 3 m/s, ESE
Pet 13° - 17° Pljusak
Sub 11° - 22° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?