Besplatne turističke ture kroz Novi Sad

17:02:00 26.02.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Besplatne turističke ture kroz Novi Sad i Petrovaradinskom tvrđavom biće održane sutra, 27. februara, u dva termina, a povodom obeležavanja Svetskog dana turističkih vodiča.

Besplatne turističke ture kroz Novi Sad

Prvi termin biće u 10.30 sati, kod Sat kule na gornjem platou Petrovaradinske tvrđave. Tada će građani, u pratnji turističkih vodiča, obići Petrovaradinsku tvrđavu. U 13 sati biće obilazak Starog gradskog jezgra Novog Sada. Polazak je sa Trgu slobode, kraj spomenika Svetozaru Miletiću.

Radivoj Novakov, predsednik Udruženja turističkih vodiča Novog Sada, rekao je da će oni koji dođu moći da čuju zanimljive priče u vezi sa istorijom grada.

"U ovom gradu je Albert Ajnštajn, naravno uz pomoć Mileve Marić, osmislio čuvenu Teoriju relativiteta. Nedavna istorijska istraživanja su nam donela i podatak da je i otac valcera Johan Štraus svoju najčuveniju kompoziciju, valcer 'Na lepom plavom Dunavu', upravo komponovao u Novom Sadu", kaže Novakov.

Ove ture organizuje Udruženje turističkih vodiča Novog Sada u saradnji sa Turističkom organizacijom Novog Sada, bilingvalno, na srpskom i na engleskom jeziku.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
15°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 10 m/s, SE
Uto 5° - 18° Mogući pljuskovi
Sre 9° - 15° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?