Besplatni badnjaci za Novosađane ispred Gradske kuće

11:01:00 06.01.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Novosađani od jutros mogu da uzmu besplatne badnjake ispred Gradske kuće.

Besplatni badnjaci za Novosađane ispred Gradske kuće


JP „Nacionalni park Fruška gora“ u saradnji sa zainteresovanim opštinama podeliće građanima preko 15.000 badnjaka pripremljenih sečom hrasta isključivo na onim površinama na kojima je to po planu gajenja predviđeno.

Kako bi bili ispoštovani običaji uz istovremeno očuvanje ekosistema i prirodnih vrednosti najstarijeg nacionalnog parka u Srbiji i jedinog na teritoriji Vojvodine, na Trgu slobode organizovana je tradicionalna akcija podele badnjaka. Građanima su badnjake delili zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac i predstavnici Nacionalnog parka.

- Grad Novi Sad podržava ovu tradicionalnu akciju jer je to lep način da damo doprinos proslavi Božića, a sa druge strane ovo je prilika da skrenemo pažnju građanima na štetnost nelegalne seče hrastovih grana. Ovom prilikom čestitam Božić građanima koji praznuju po julijanskom kalendaru, svima želim dobro zdravlje, sreću i da praznike provedu u miru i dobrom raspoloženju sa svojim porodicama – rekao je Igor Crnobarac.

JP „Nacionalni park Fruška gora“ organizovalo je podelu besplatnih badnjaka u Sremskim Karlovcima, Irigu, Sremskoj Mitrovici, Rumi, Inđiji, Beočinu i u Šidu, a tokom noći između 5. i 6. januara u ranim jutarnjim časovima za sve one koji su se uputili u šumu pripremljeno je 5.000 badnjaka na teritoriji Nacionalnog parka i to na Iriškom vencu, Zmajevcu, Crvenom Čotu, Ležimiru i kod Rohalj baze.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
20°
Vlažnost: 43%
Pritisak: 994.6 mb
Vetar: 4 m/s, S
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?