Besplatni kilovati i za podstanare

19:08:00 14.08.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Nakon izmena i dopune Uredbe o energetski ugroženom kupcu, koje su na snazi od 8. avgusta, više potrošača biće u prilici da deo potrošene struje ili gasa koristi besplatno.

Besplatni kilovati i za podstanare


Svi građani koji primaju novčanu socijalnu pomoć i dečji dodatak ove olakšice mogu dobiti automatski, a novina je da tu olakšicu mogu koristiti podstanari, piše Dnevnik. Građani se uglavnom opredeljuju za struju, jer ovaj energent mogu besplatno koristiti tokom cele godine, a gas samo tokom grejne sezone (šest meseci).

Uredba o energetski ugroženom kupcu doneta je da bi se najsiromašnijim građanima Srbije olakšalo plaćanje troškova za struju i prirodni gas i na snazi je već nekoliko godina.

Povećan je iznos prihoda koji je uslov za dobijanje olakšica pri plaćanju električne energije. Za jednočlano domaćinstvo, koje mesečno bez plaćanja može da potroši 120 kilovata, limit mesečnog prihoda je 14.258 dinara, dok je za domaćinstvo s dva i tri člana, i pravo na besplatnih 160 kilovata, granica 20.600 dinara. Četvoročlano i petočlano domaćinstvo može mesečno bez plaćanja da potroši 200 kilovata, ukoliko je mesečni prihod do 27.255 dinara, dok je za domaćinstvo sa šest ili više članova, koje može besplatno mesečno da potroši 250 kilovata, limit prihod do 34.275 dinara.


Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.5 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?