Besplatni kursevi na Konfučijevom institutu

09:02:00 23.02.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Besplatni kursevi kineske kulture čaja, kineske kaligrafije i tradicionalnog slikarstva, umetnosti rezanja papira i kineskih čvorova, i tai či, biće realizovani od 4. marta.

Besplatni kursevi na Konfučijevom institutu

Kurseve organizuju Filozofski fakultet i Konfucijev institut Univerziteta u Novom Sadu, a prijave su moguće do 1. marta. Zainteresovani treba da preuzmu i popune PRIJAVNI OBRAZAC i pošalju ga mejlom na konfucijev.institut@ff.uns.ac.rs. Dodatne informacije mogu dobiti na broj 450-289.

Kurs „Kineska kaligrafija i kinesko slikarstvo” trajaće 15 nedelja, po dva časa nedeljno. Polaznici će se upoznati sa nastankom i razvojem kineskih karaktera i saznati više o kineskim stilovima pisanja iz različitih istorijskih perioda. Takođe će imati priliku da nauče da slikaju šljivin cvet, orhideju, bambus i hrizantemu, četiri biljke poznatije u kineskoj kulturi kao “četiri džentlemena”, a moći će i da slobodnim stilom slikaju mastilom i stvaraju svoja umetnička dela.

Kurs „Kultura čaja“ takođe traje 15 nedelja po dva časa, i polaznike će upoznati sa istorijom čaja, običajima, načinima konzumiranja čaja, a moći će i da probaju čajeve različitih ukusa. Na kraju kursa, polaznici će moći da izvedu jednostavnu ceremoniju čaja i naučiće kako se kineski čajevi pripremaju.

U okviru kursa „Umetnost kineskih čvorova i rezanog papira”, koji će trajati 12 nedelja po dva časa sedmično, polaznici će naučiti da od običnog parčeta papira, makazama i skalpelom, stvaraju mala raznobojna umetnička dela. Takođe će moći da savladaju osnove kineskog čvora i nauče da prave različite kineske čvorove, kao što su „sreća”, „leptir” i drugi, i od njih naprave poklončiće za svoje najbliže.

Kurs tai čija namenjen je ljubiteljima tai čija svih generacija, bez obzira na to da li su početnici ili imaju prethodno znanje. Ovladaće se osnovama tai či pokreta, u cilju jačanja imuniteta, poboljšanja ravnoteže i koordinacije pokreta, ali i snage mišića. Taj kurs će trajati 15 nedelja, po dva časa sedmično.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 2 m/s, NNW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?