Besplatni pregledi svake treće nedelje u mesecu u KCV

14:09:00 14.09.2017, Komentara: 1

Novi Sad - Besplatni pregledi za proveru zdravstvenog stanja sugrađana biće održavani svake treće nedelje u mesecu, u Kliničkom centru Vojvodine, a prvi je zakazan već u nedelju, 17. septembra, od 8 do 16 sati.

Besplatni pregledi svake treće nedelje u mesecu u KCV

Pregledi se organizuju po nalogu Minisrastva zdravlja, na specijalističkoj poliklinici KCV-a, na Odeljenju ortopedije, i podrazumevaju merenje krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi, telesne mase, ispitivanje stepena uhranjenosti, kao i EKG.

Pregledi su besplatni za sve građane i nije potrebno da kod sebe imaju zdravstvene knjižice. U Kliničkom centru kažu da su takve provere značajne kako bi eventualna oboljenja bila otkrivena što ranije.

U zavisnosti od toga šta se na pregledima ustanovi, postoji mogućnost i daljih besplatnih pregleda koje će obavljati specijalisti.

Podsetimo, ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je da će praksa besplatnih pregleda svake treće nedelje u mesecu biti uvedena najpre u opštim bolnicama i kliničko-bolničkim centrima, a kasnije i u domovima zdravlja.

Ilustracija: Media Servis / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

karina

, *.dynamic.sbb.rs

Kada će biti popravljen aparat za magnetnu rezonansu u poliklinici ?Zakazana sam i niko mi ništa ne javlja nakontakt tel.dokle ću još čekati na snimanje skočnog zloba imam dobroćudni tumor.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?