Besplatni preventivni pregledi u KCV i Domu zdravlja

14:01:00 26.01.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Besplatni preventivni pregledi u Kliničkom centru Vojvodine i Domu zdravlja "Novi Sad" biće nastavljeni u nedelju, 28. januara.

Besplatni preventivni pregledi u KCV i Domu zdravlja

U Centru za radiologiju će se od osam do 16 sati uzimati uzorci krvi za tumor markere gаstrоintеstinаlnоg trаktа CЕА i CА 19-9, određivaće se nivo šećera u krvi, a biće organizovani i mamografski pregledi ženama starijim od 40 godina.

"To je nastavak akcije besplatnih preventivnih pregleda, kојu u cilјu rаnе diјаgnоstikе i prоmоciје prеvеnciје, kао nајеfikаsniјеg nаčinа brigе о sоpstvеnоm zdrаvlјu, оrgаnizuје Мinistаrstvо zdrаvlја Republike Srbije", kažu u PR službi KCV-a.

I Dom zdravlja se pridružuje akciji

Dom zdravlja “Novi Sad” pridružuje se akciji preventivnih pregleda Ministarstva zdravlja Republike Srbiji. Svi zainteresovani građani moći će da urade mamografske i ultrazvučne preglede gornjeg abdomena u prizemlju objekta Liman IV, na odeljenju RTG dijagnostike.

Građani zainteresovani za ultrazvučni pregled gornjeg abdomena ne bi trebalo da jedu i piju najmanje 4 do 6 sati pre pregleda.

Mamografije će se raditi ženama starijim od 40 godina, a koje unazad 2 godine, i više, nisu radile ovaj pregled.

Za ove preglede nije potrebna zdravstvena knjižica, te je značajno da najpre dođu oni građani koji nemaju zdravstveno osiguranje.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 1 m/s, S
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?